Η ΝΕΡΙΤ προσκαλεί παραγωγούς και δημιουργούς

by / Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 / Published in ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. απευθύνει κατεπείγουσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος παραγωγών και δημιουργών, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για εκτέλεση παραγωγής προγράμματος που θα καλύψει τις ανάγκες της από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους από την Παρασκευή 17 μέχρι και τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ http://www.nerit.gr.

Παρά τον περιορισμένο χρονικό περιθώριο – το οποίο επιτάσσει η άμεση ανάγκη προμήθειας προγράμματος για τα πρώτα βήματα του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα – και τα στενά οικονομικά δεδομένα όχι μόνο της ΝΕΡΙΤ, αλλά της ευρύτερης εγχώριας ραδιοτηλεοπτικής αγοράς, είναι βέβαιο ότι η δημιουργικότητα και ο επαγγελματισμός των Ελλήνων δημιουργών θα αποδώσει πρόγραμμα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, αντάξιο των προσδοκιών και των απαιτήσεων των Ελλήνων πολιτών.

Εντός των επόμενων ημερών πάντως θα ακολουθήσει και δεύτερη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με επαρκές χρονικό περιθώριο αιτήσεων, για εκπομπές και προγράμματα που θα ολοκληρωθούν και προβληθούν την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014.

Η πρώτη αυτή ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, παρά την στενότητα του χρόνου, είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο σκοπεύει να λειτουργήσει όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμά του ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας. Ενδεικτική όσον αφορά στη διαφάνεια αλλά και το εύρος του περιεχομένου, το οποίο προέκυψε μετά από τη μελέτη της Δημόσιας Διαβούλευσης για «τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας και των σκοπών της ΝΕΡΙΤ», στην οποία πήραν μέρος εκατοντάδες πολίτες.

Στο αιτούμενο προς προμήθεια πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται πρωτότυπες εκπομπές λόγου και έρευνας, εκπομπές για τη μουσική, τη μαγειρική, το βιβλίο, το παιδί ή το διαδίκτυο. Η ΝΕΡΙΤ ζητά επίσης προτάσεις για κωμική σειρά, για τηλεπαιχνίδια γνώσεων, πολιτιστικά μαγκαζίνο και σειρές ντοκιμαντέρ με ευρύτατη θεματολογία από την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα έως την πρωτογενή δημοσιογραφική έρευνα, το ταξιδιωτικό και το πολιτιστικό ρεπορτάζ νέου τύπου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το ζητούμενο κατεπείγον πρόγραμμα της πρώτης φάσης της ΝΕΡΙΤ θα καλύψει τις ανάγκες ενός καναλιού.

Η πρόταση πρέπει να καταχωρηθεί ηλεκτρονικά σε μορφή PDF στη διεύθυνση www.nerit.gr/proskliseis/p1/.

Οι κατατεθείσες προτάσεις θα αξιολογηθούν από τις επιτροπές Αξιολόγησης και Κοστολογίου, οι οποίες θα εισηγηθούν στην επιτροπή Προγράμματος. Ο Διευθύνων Σύμβουλος και τα εντεταλμένα όργανα της εταιρείας θα επιλέξουν τα προγράμματα προς εκτέλεση μετά από εισήγηση της επιτροπής Προγράμματος.

Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες www.nerit.gr, et.diavgeia.gov.gr/f/nerit και www.opengov.gr/nerit/ .

TOP