ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Τον Δεκέμβριο η συζήτηση για το ελληνικό χρέος»

Μετά το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου 2014 αρχίζει η επί της ουσίας συζήτηση με εταίρους και δανειστές, αναφορικά με την περαιτέρω διευθέτηση του ελληνικού χρέους, την προληπτική πιστωτική γραμμή και την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, επισημαίνει μεταξύ άλλων, σε συνέντευξής του στην εφημερίδα Ημερησία, ο υπουργού Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα

Την Κυριακή τα «τεστ αντοχής» των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών

Την Κυριακή το μεσημέρι ανακοινώνονται από την ΕΚΤ τα επίσημα αποτελέσματα της άσκησης προσημείωσης ακραίων καταστάσεων, των αποκαλούμενων «stress test» για τις μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και οι ελληνικές συστημικές τράπεζες, Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank.

Διαβάστε περισσότερα

Αίγυπτος: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Σινά

H Αίγυπτος κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ένα τμήμα της χερσονήσου του Σινά, μετά την χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 30 στρατιώτες να σκοτωθούν και 29 να τραυματιστούν, σε ένα σημείο ελέγχου του στρατού που βρίσκεται στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 8,5% σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 8,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής καταγράφει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Public Issue και δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Διαβάστε περισσότερα

Σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών από τη χθεσινή θεομηνία

Καταγραφή των ζημιών κάνουν από το πρωί τα συνεργεία των Δήμων και των συναρμοδίων υπηρεσιών στο Περιστέρι, τη Νίκαια και τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από τη χθεσινή νεροποντή.

Διαβάστε περισσότερα

Σε «καραντίνα» Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ

Οι αρχές της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ θα θέτουν αυτόματα σε υποχρεωτική καραντίνα τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που επιστρέφουν από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής, που πλήττονται από την επιδημία του ιού Έμπολα την ώρα που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει την εφαρμογή του ίδιου μέτρου.

Διαβάστε περισσότερα

«Θα επισκεφθώ το Φανάρι με βούληση να ξεπερασθούν τα εμπόδια»

Τη βούλησή του «να επισκεφθεί το Φανάρι, με την επιθυμία να ξεπεραστούν τα εμπόδια που ακόμη χωρίζουν καθολικούς και ορθοδόξους», κατέστησε σαφή ο πάπας Φραγκίσκος, συναντώντας την Παρασκευή, στο Βατικανό, τα μέλη του θρησκευτικού ιδρύματος Orientale Lumen Foundation in America.

Διαβάστε περισσότερα