ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Fame Lab: ένα μοναδικό εργαστήριο με παγκόσμια φήμη

Ένα παγκοσμίου φήμης εργαστήριο εδρεύει στα Τρίκαλα, στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόκειται για το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας, γνωστό στο εξωτερικό ως FAME Laboratory. Το εργαστήριο αυτό θεωρείται παγκοσμίως πρωτοπόρο στην έρευνα που αφορά τις επιπτώσεις του περιβάλλοντος στην ανθρώπινη υγεία και απόδοση.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΣΤΑΤ: Επιβράδυνση της ύφεσης στο 0,3%

Επιβράδυνση της ύφεσης στο 0,3% δείχνουν τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, οριακά μεγαλύτερη κατά ένα δέκατο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Διπλάσια μόρια για τους εκπαιδευτικούς της παραμεθορίου

Τους πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανοίγει το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από τέσσερα χρόνια, προκειμένου να λάβουν διπλή μοριοδότηση όσοι εκπαιδευτικοί υπηρετήσουν σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ θα έχουν υποχρέωση παραμονής για δύο χρόνια. Παράλληλα, θα απαγορεύεται η μετάθεσή τους ή απόσπασή τους.

Διαβάστε περισσότερα

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για φιλοξενία σε παιδικούς σταθμούς

Τους οριστικούς πίνακες που αφορούν τη φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, έχει αναρτήσει η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης στην ιστοσελίδα της (eetaa.gr).

Διαβάστε περισσότερα

Οι μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει ο Κ. Μητσοτσάκης στην τρόικα

Τη μεταρρυθμιστική ατζέντα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η εφαρμογή της οποίας θα προωθηθεί ακόμη ταχύτερα με τον τερματισμό των ποσοτικών στόχων και υποχρεώσεων στο τέλος του έτους, όπως είναι οι 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, θα παρουσιάσει την Τετάρτη το απόγευμα, στο Παρίσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκπροσώπους της τρόικας.

Διαβάστε περισσότερα

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός παιδείας Κώστας Κουκοδήμος

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα Δευτέρα, για προσωπικούς λόγους, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Κουκοδήμος. «Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Διαβάστε περισσότερα

Σ. Βούλτεψη: Ο κόσμος δεν πληρώνει περισσότερα με τον ΕΝΦΙΑ

«Λεφτά δεν υπάρχουν» επισήμανε σήμερα Δευτέρα, η κ. Βούλτεψη, ενώ αναφερόμενη στον ΕΝΦΙΑ αρνήθηκε ότι ο κόσμος πληρώνει περισσότερα χρήματα σε σχέση με το χαράτσι. Η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, άσκησε κριτική στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι προς το παρόν θολώνει τα νερά, μιλά με ασάφειες και δεν λέει ξεκάθαρα τι σκοπεύει να φορολογήσει. Αναφερόμενη στις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά και στην αναμενόμενη ομιλία του

Διαβάστε περισσότερα

Το επόμενο iPhone της Apple θα λειτουργεί ως ψηφιακό πορτοφόλι

Οι κάτοχοι του τηλεφώνου προηγμένης γενιάς, του επόμενου iPhone της Αpple, θα κάνουν εύκολα τις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου το οποίο θα περιέχει ένα ειδικό τσιπ επικοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα