ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πόθεν Έσχες επί των εμπορικών τιμών των ακινήτων

Την εφαρμογή του Πόθεν Έσχες στις εμπορικές τιμές των ακινήτων που αναγράφονται στο συμβόλαιο αγοράς και όχι στις υψηλότερες αντικειμενικές τιμές, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Διαβάστε περισσότερα

Διυπουργική σύσκεψη για τα ληξιπρόθεσμα

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στο υπουργείο Οικονομικών, για να αρθούν οι ενστάσεις της τρόικας σχετικά με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου την Τετάρτη

Η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες καθώς και οι εξελίξεις στο μέτωπο της Οικονομίας ενόψει και της επόμενης επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα, θα συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Διαβάστε περισσότερα

«ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη»

Την ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, υπό τον τίτλο «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη» ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και νυν ανεξάρτητος, Σπύρος Λυκούδης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στο μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Διαβάστε περισσότερα

Προβολή σπάνιου ντοκιμαντέρ από το Αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς, η ΝΕΡΙΤ και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) παρουσιάζουν σε πρώτη προβολή την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 ένα σπάνιο οπτικοακουστικό ιστορικό τεκμήριο.

Διαβάστε περισσότερα

Εμπνέει την τέχνη διαχρονικά η Αρπαγή της Περσεφόνης

Ο μύθος της αρπαγής της Περσεφόνης απο τον Πλούτωνα και οι συμβολισμοί του, έχουν εμπνεύσει δεκάδες δημιουργούς, από τον άγνωστο ψηφοθέτη της Αμφίπολης μέχρι τούς μεγάλους της αναγέννησης, αλλά και νεώτερους ζωγράφους. Ο Ρούμπενς και ο Ρέμπραντ είναι δύο κορυφαίοι που απέδωσαν με την παλέτα τους τον αρχέγονο μύθο για τη ζωή και το θάνατο.

Διαβάστε περισσότερα

Οι Βρετανοί βουλευτές που ζητούν επιστροφή των Μαρμάρων

Μετά τις φωνές στο βρετανικό κοινοβούλιο υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, έρχεται η πλειοψηφία της κοινής γνώμης να προκαλέσει αμηχανία και προβληματισμό στην βρετανική κυβέρνηση. Για πρώτη φορά μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου που προτρέπουν τη βρετανική κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα στο αίτημα της Ουνέσκο μιλούν αποκλειστικά στη ΝΕΡΙΤ.

Διαβάστε περισσότερα

Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σε εξέλιξη είναι στο υπουργείο Οικονομικών, ευρεία διυπουργική σύσκεψη, με αντικείμενο τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Διαβάστε περισσότερα